Saturday, 23 September 2017

Dpo6 cycle 6

Upt ternyata negatif..  Poas katakan.. Gila kan...awal betul celup. Perut rasa mcm kena uti je...ntah la..suhu bbt pun tak memberangsangkan..  Tak syok tengok. Yg best tengok upt adik sendiri makin terang..rini dia dpo14... Alhamdulillah moga rezeki kedua yg pasti utk dia dan keluarga...aamiin...

Aku... Ada rezeki adalah...takde pun takpe...dua org amanah yang dah DIA beri ni pun dah syukur...at least fobia dan trauma aku semakin pudar di ingatan bila lalui proses ttc kali ketiga ini pun dah bersyukur sangat... Malam ni tidur kat spa lagi. Esok customer ada seorang je jam 10 pg. Lepas tu kami akan balik Penang. Ada urusan disana. Isnin balik sini balik...in sha Allah...moga dipermudahkan segala urusan kami...aamiin...

Wednesday, 20 September 2017

Dpo 3 Cycle 6

Dari semalam rasa perut macam tak berapa sedap. Nak kata mcm senggugut kecil pun ada hingga ke hari ini. Angin banyak agaknya. Dah pergi rumah adik ipar...minum teh susu. Sebab tu gamaknya. Dok tunggu courrier hantar sim card webe ni. Lambatnya. Tadi kata dah kat Uitm Puncak Alam.

Oh ye. Adik aku upt dah makin terang. Due dia 29 Mei kalau betul rezeki dia untuk anak kedua kali ini.

Aku ni...ada rezeki adalah. Kepala sekarang dok kalut fikir nak beli rumah. Moga rezeki ini sampai dulu. Aamiin.

Sunday, 3 September 2017

Cd1 cycle ke 6

Malam tadi dah start spotting. Dari dpo12 suhu mula drop. Semalam dpo13..

Siang ni flow dah banyak keluar. Let's start new cycle... Yeahh...

Suami dah berkobar juga nak timang baby baru.. Hehe...

Ni tengah on the way ke Ipoh ikut jalan lama..jem ooo...semalam kami buat bbq dengan keluarga sebelah suami.

Hujan lebat ni...submit doa banyak2... Moga ada rezeki kami...aamiin...

Bestnya kalau dapat twin boboi...kiki...tak kisah la mana2...janji dapat zuriat yang sihat..aamiin...

Dah banyak cheat makan ni...dari x minum teh..rini kena minum teh tarik singgah rumah kawan suami tadi...sedapnya..hehe...hoho..memang terpaksa cheat. Esok start balik jaga bebetul...

Ya Allah kurniakanlah zuriat yg sihat kepada kami lagi Ya Allah...aamiin...

Wednesday, 30 August 2017

Dpo11

Buat upt pagi ini guna upt hijau. Negatif je. Malam tadi perut dah rasa sangat nak period. Tapi fikir aih, awal lagi kan.

Perut memang bloated teruk je rasa. Makan macam-macam agaknya. Serius memang rasa nak period dah ni.

Kalau upt makin terang ok la. Ni upt memang negatif. Upt pagi kalau buat selalu urin cair. Boleh tengok dari warna urin. Kalau pekat urin biasa color macam air teh sikit. Hehe...

Tunggu je la AF datang..  Next cycle lak. Sekarang dah balik Penang. Upt pun dah habis. Tinggal opk je 2 keping.

Aktiviti mencelup terpaksa ditangguhkan la nampaknya.

Upt lazada kelmarin ada la line macam evap 2 keping. Sekeping lagi tak nampak sangat sebab urin cair.

Tunggu esok lusa macam mana suhu...

Tuesday, 29 August 2017

Dpo9

Hari ini pakai inai...best lak. Petang tadi buat upt lazada. Masa basah tak nampak line. Dah kering baru nampak. Sebelum ni upt dah kering tak nampak line langsung. Adakah positif betul atau sekadar evaporation line. Esok lak repeat.

Perut ni sekali sekala macam senggugut sikit. Kaki lak dah start lenguh macam last cycle. Nak dekat period memang lenguh kaki huhu. Ntah la...ada rezeki adalah kan... Tunggu je la... Tak jadi..next cycle lak cuba...

Sunday, 27 August 2017

Dpo7

Hari ini urut 4 customer. 2 ambil Pakej Kesuburan. 2 lagi ibu hamil. Selesai tugasan, tanganku jadi lenguh. Awat la pulak. Sampai sekarang 20.48 malam dok sakit lagi.

Adoila...

Saturday, 26 August 2017

Dpo 6

Dari semalam dah start rasa sikit2 tenderbreast. Hari ini makin ketara. Tak selesa actually. Sekarang dah tak bf anak kan. Makin ketara rasanya. Awal sangat rasa ni. Aishhh...cepat la masa berlalu.

Ada rezeki adalah...takde belum sampai masa lagi....usaha pun tak betul2 sungguh. Makan ada gak cheat sekali sekala. Tambah dok telan aiskrim mcd nak bagi tekak ok. Manis kan.. 

Saja check upt. Memang negatif je....baru sangat nak check dah..terketar tangan gatal nak celup. Kaki celup mmg parah sikit...haha..