Wednesday, 25 October 2017

Dpo12 cycle 7

Hari ini suhu drop...tak sabar tunggu next cycle. Usaha baru..  Lambat lak rasa masa berlalu... Haha..cepatlah period..

Friday, 20 October 2017

Dpo6 cycle 7

Dah rasa simptom PMS...breast sakit... Flu lak. Badan lemau maybe tak cukup tidur dok travel..puncak alam...ipoh...penang...puncak alam..frim...serandu...kuantan...puncak alam... Get ready new cycle maybe 29 okt ini...

Gini la dugaan... Memang bab ttc ni kena pulun usaha, doa n redha... Tak macam org lain yg lebih mudah rezeki selepas masuk anak kedua dan ke atas...siap accident bagai lagi...daku nak harap kan accident bukanlah...DIA uji aku supaya usaha lebih... Baru DIA bg...

Ok..tunggu cycle ke 8... Istiqomah jaga mkn..workout..mkn maajun..bertangas..urut...sengkak..memang daku sengkak sendiri je...minggu ni tak leh gi zumba..dok travel..badan lesu jdnya... Next week gi zumba blk..last week pun x dpt zumba..dh kelas asyik cancel je...

Ok...nk tido awal...daaa...

Tuesday, 26 September 2017

Dpo9 cycle 6

Dari malam tadi masa balik dari Penang dok rasa denyut kat sebelah kiri perut dan buang angin banyak. Sampai ke petang ini dok rasa denyut tu. Malam tadi juga kerap dok rasa denyut kat miss V. Simptom2 nak period. Upt biru lazada pagi ini negatif je. Upt hijau try ada la line. Seperti selalu upt hijau tu kalau tak betul sharp line dan berwarna biasanya false positive. Malam ni nak berzumba. Harap ok la perut ni. Tidur malam tadi boleh pulak mimpi hantu. Terjaga jam 4.30 pagi. Terus buka lampu. Takut...haha..sebab rasa macam real je. Ckp kt husband masa dok kt pantai semalam dh rasa semacam area pokok. Leh terbawa dalam mimpi dah. Tengok ptg ni kot mencelup lagi. Puasa air dari 2.45 ptg tadi ke 4.45 ptg kejap lagi. Gila betul..  Haha.  Ada rezeki adalah...

Sunday, 24 September 2017

Dpo8 Cycle 6

Hari ini upt negatif je. Perut rasa kadang macam berdenyut macam angin...breast dah mula sakit..tanda PMS... Semalam suruh adik buat upt yang aku bagi. Syok tengok double line. Kadang rasa aku ni gila.  Haha. Gila tengok double line. Tu lah aku masih teruskan perjuangan dalam dunia ttc ni. Walau kadang ada juga lah rasa nak give up...nak resign. Tapi bila ada je ttcians yang share upt positif, semangat ku muncul kembali. Tq Allah bagi aku lalui kehidupan dalam dunia ttc ini..moga semangat aku terus kuat. Aamiin.

Saturday, 23 September 2017

Dpo6 cycle 6

Upt ternyata negatif..  Poas katakan.. Gila kan...awal betul celup. Perut rasa mcm kena uti je...ntah la..suhu bbt pun tak memberangsangkan..  Tak syok tengok. Yg best tengok upt adik sendiri makin terang..rini dia dpo14... Alhamdulillah moga rezeki kedua yg pasti utk dia dan keluarga...aamiin...

Aku... Ada rezeki adalah...takde pun takpe...dua org amanah yang dah DIA beri ni pun dah syukur...at least fobia dan trauma aku semakin pudar di ingatan bila lalui proses ttc kali ketiga ini pun dah bersyukur sangat... Malam ni tidur kat spa lagi. Esok customer ada seorang je jam 10 pg. Lepas tu kami akan balik Penang. Ada urusan disana. Isnin balik sini balik...in sha Allah...moga dipermudahkan segala urusan kami...aamiin...

Wednesday, 20 September 2017

Dpo 3 Cycle 6

Dari semalam rasa perut macam tak berapa sedap. Nak kata mcm senggugut kecil pun ada hingga ke hari ini. Angin banyak agaknya. Dah pergi rumah adik ipar...minum teh susu. Sebab tu gamaknya. Dok tunggu courrier hantar sim card webe ni. Lambatnya. Tadi kata dah kat Uitm Puncak Alam.

Oh ye. Adik aku upt dah makin terang. Due dia 29 Mei kalau betul rezeki dia untuk anak kedua kali ini.

Aku ni...ada rezeki adalah. Kepala sekarang dok kalut fikir nak beli rumah. Moga rezeki ini sampai dulu. Aamiin.

Sunday, 3 September 2017

Cd1 cycle ke 6

Malam tadi dah start spotting. Dari dpo12 suhu mula drop. Semalam dpo13..

Siang ni flow dah banyak keluar. Let's start new cycle... Yeahh...

Suami dah berkobar juga nak timang baby baru.. Hehe...

Ni tengah on the way ke Ipoh ikut jalan lama..jem ooo...semalam kami buat bbq dengan keluarga sebelah suami.

Hujan lebat ni...submit doa banyak2... Moga ada rezeki kami...aamiin...

Bestnya kalau dapat twin boboi...kiki...tak kisah la mana2...janji dapat zuriat yang sihat..aamiin...

Dah banyak cheat makan ni...dari x minum teh..rini kena minum teh tarik singgah rumah kawan suami tadi...sedapnya..hehe...hoho..memang terpaksa cheat. Esok start balik jaga bebetul...

Ya Allah kurniakanlah zuriat yg sihat kepada kami lagi Ya Allah...aamiin...