Monday, 1 January 2018

Dpo6 cycle 10

Biasa dpo5 nipple dah start rasa sakit. Cycle ni belum lagi. Yang perasan kerap kencing mcm luar biasa sikit. Setiap 15 minit kena gi kencing. Kalau dalam kereta perjalanan pergi mana2 jenuh tahan kencing. Perut sekarang banyak angin. Siap menyucuk. Maybe sebab lately banyak makan mee kot. Perut lak kerap lapar. Kejap je perut dah rasa pedih. Macam tadi. Sebelum keluar rumah makan pisang sebiji. Lepas hantar Nayli pergi kelas Kafa dan ambil baju sekolah Qayla di Pasti, balik makan nasi lemak. Lepas tu dok kejap. Pergi amik Nayli balik kelas Kafa lak. Balik rasa pedih perut. Makan lagi kek coklar. Ntah la..nak kata simptom perasan preggy, daku takde la letak harapan.

Kepala asyik dok fokus kepada persiapan sekolah anak..bisnes dan matlamat nak beli rumah je.

Memang malas dah nak fikir pasal ttc ni. Takde mood actually. Yg jadi simptom pelik camni la ku catitkan dalam blog ini. Boleh jadi rujukan sendiri masa hadapan.

Ada rezeki adalah...nak besarkan 2 oramg amanah yg dah diberikan ini perlukan komitmen dan pengorbanan. Sayang anak...memang kena kena fokus. So far, dah takde la nak fikir ttc sangat. Dok fikir boleh ke handle baby kalau ada rezeki lagi disaat sedang sibuk macam sekarang ini..apa-apa pun DIA hanya tahu apa yang terbaik buat kami...

Ikut saja perjalanan takdir yang telah ditentukan olehNYA...moga baik-baik sahaja...aamiin.

Saturday, 9 December 2017

DPO8 cycle 9

Hari ini dpo8.. Start semalam selesema...hari ini demam skit. Ingat nak pegi mandi kolam pagi ni. Rasa tak berapa ok kot. Kang nak hembus nafas dlm air susah kalau selesema.

Semalam ada customer datang spa dari Kuantan. Ttc anak no 2 selepas 3x iui tidak berjaya. Moga ada rezeki beliau dan suami selepas ini. Aamiin.

Khamis lepas daku balik Penang drive sendiri dengan anak2.. Gi mandi kolam Bukit Mertajam. Kejap je. Sebab hujan. Lepas tu Jumaat kami ke Taiping mandi kolam tertua di Malaysia. Balik tu singgah sahabat UM lin n yanti di Taman Tasik Taiping.

Perjalanan balik ke KL. Singgah di R&R Ulu Bernam. Dah habis makan, biarkan anak2 main sekejap. Duduk disebelah suami. Tetiba dia tanya...dah mai bulan ke.. Daku jawab awal lagi la. Baru dpo6. Rasa u pregnant pa... Sleng utara memang tegar suamiku..

Semalam dia cakap lagi di kedai mamak..masa kami tunggu siap basuh baju di dobi sebelah. Tanya kenapa abang rasa na pregnant. Dia kata macam nampak tanda.. Daku ni tak rasa pun pregnant...haha..rasa nak period. Dah kenal tubuh ni..since dpo6 tu breast dah rasa sakit.. Ni perut dok rasa cramp...simptom period..semalam gatal check upt negatif je baru dpo7.. Try opk rini kt saujana putra ni...sebab tu je yg ada dlm beg.. Negatif je...gatal check sebab suami dok cakap gitu..hehe..kalau ikut hati..tawar betul nak mencelup...

Ntah memang malas nak fikir pasal ni dah sebenarnya. Sebab dok tumpu pasal hal nak beli rumah ni. Susahnya la bank nk bagi loan pada orang macam kami ni. Keje sendiri...nak kena ada simpanan yang banyak samada dalam ASB atau FD..  Aishhh..azam ni kalau tak dapat juga tahun ni..kena bawa ke tahun depan... Sedih mengalahkan tengok upt negatif tau...huwaaa... Takpe la..nak buat cmne...rezeki rumah belum sampai..  DIA tau apa yg terbaik...moga ada rezeki kami selepas ini....aamiin...

Wednesday, 25 October 2017

Dpo12 cycle 7

Hari ini suhu drop...tak sabar tunggu next cycle. Usaha baru..  Lambat lak rasa masa berlalu... Haha..cepatlah period..

Friday, 20 October 2017

Dpo6 cycle 7

Dah rasa simptom PMS...breast sakit... Flu lak. Badan lemau maybe tak cukup tidur dok travel..puncak alam...ipoh...penang...puncak alam..frim...serandu...kuantan...puncak alam... Get ready new cycle maybe 29 okt ini...

Gini la dugaan... Memang bab ttc ni kena pulun usaha, doa n redha... Tak macam org lain yg lebih mudah rezeki selepas masuk anak kedua dan ke atas...siap accident bagai lagi...daku nak harap kan accident bukanlah...DIA uji aku supaya usaha lebih... Baru DIA bg...

Ok..tunggu cycle ke 8... Istiqomah jaga mkn..workout..mkn maajun..bertangas..urut...sengkak..memang daku sengkak sendiri je...minggu ni tak leh gi zumba..dok travel..badan lesu jdnya... Next week gi zumba blk..last week pun x dpt zumba..dh kelas asyik cancel je...

Ok...nk tido awal...daaa...

Tuesday, 26 September 2017

Dpo9 cycle 6

Dari malam tadi masa balik dari Penang dok rasa denyut kat sebelah kiri perut dan buang angin banyak. Sampai ke petang ini dok rasa denyut tu. Malam tadi juga kerap dok rasa denyut kat miss V. Simptom2 nak period. Upt biru lazada pagi ini negatif je. Upt hijau try ada la line. Seperti selalu upt hijau tu kalau tak betul sharp line dan berwarna biasanya false positive. Malam ni nak berzumba. Harap ok la perut ni. Tidur malam tadi boleh pulak mimpi hantu. Terjaga jam 4.30 pagi. Terus buka lampu. Takut...haha..sebab rasa macam real je. Ckp kt husband masa dok kt pantai semalam dh rasa semacam area pokok. Leh terbawa dalam mimpi dah. Tengok ptg ni kot mencelup lagi. Puasa air dari 2.45 ptg tadi ke 4.45 ptg kejap lagi. Gila betul..  Haha.  Ada rezeki adalah...

Sunday, 24 September 2017

Dpo8 Cycle 6

Hari ini upt negatif je. Perut rasa kadang macam berdenyut macam angin...breast dah mula sakit..tanda PMS... Semalam suruh adik buat upt yang aku bagi. Syok tengok double line. Kadang rasa aku ni gila.  Haha. Gila tengok double line. Tu lah aku masih teruskan perjuangan dalam dunia ttc ni. Walau kadang ada juga lah rasa nak give up...nak resign. Tapi bila ada je ttcians yang share upt positif, semangat ku muncul kembali. Tq Allah bagi aku lalui kehidupan dalam dunia ttc ini..moga semangat aku terus kuat. Aamiin.

Saturday, 23 September 2017

Dpo6 cycle 6

Upt ternyata negatif..  Poas katakan.. Gila kan...awal betul celup. Perut rasa mcm kena uti je...ntah la..suhu bbt pun tak memberangsangkan..  Tak syok tengok. Yg best tengok upt adik sendiri makin terang..rini dia dpo14... Alhamdulillah moga rezeki kedua yg pasti utk dia dan keluarga...aamiin...

Aku... Ada rezeki adalah...takde pun takpe...dua org amanah yang dah DIA beri ni pun dah syukur...at least fobia dan trauma aku semakin pudar di ingatan bila lalui proses ttc kali ketiga ini pun dah bersyukur sangat... Malam ni tidur kat spa lagi. Esok customer ada seorang je jam 10 pg. Lepas tu kami akan balik Penang. Ada urusan disana. Isnin balik sini balik...in sha Allah...moga dipermudahkan segala urusan kami...aamiin...