Tuesday, 12 June 2018

Dpo9 Cycle 15

Pukul 11 pagi dan pukul 2 petang buat upt. Negatif je. Breast sakit sangat rasa dah. Simptom nak period dah semakin ketara sampai ke petang ini. Dijangka
akan period pada hari raya kedua maybe. Nak pindah rumah lagi ni lepas raya ni. Kalau pregnant jenuh juga.

Sunday, 10 June 2018

Dpo8 Cycle 15

Lepas sahur sebelum subuh. Scroll fb. Rasa pening. Lepas tu tidur balik. Ni bangun dok rasa sikit-sikit lagi pening. Tapi tak seteruk lagi tadi. Tak pasti sebab minum kopi mak dah tuang dalam cawan ke apa tadi. Semalam minum takde apa pun. Tengok balik upt yg test semalam ada line. Tapi maybe evap sebab dah lama. Jap lagi nak gi urut adik dan anak dia hari ketiga. Harap dah tak pening. Risau tekanan darah masalah. Kalau petanda pregnant takpe lagi. Tapi naluri rasa tak jadi je. Dok stress dengan nak pindah rumah lagi ni...huwaaa....

Wednesday, 6 June 2018

Dpo4 Cycle 15

Dah dpo4 kalau tengok pada bbt chart. Cd11 dan cd12 opk positif. Tapi cover line keluar pada cd11. Tak tau la kali ni bbt pelik ku rasakan..biasa cl akan keluar paling kurang pada opk positif yang terakhir. Ni cl keluar sebelum habis opk positif lagi. Cd11, cd12 dan cd13 ovulation pain memang ketara 3 hari ni. 2 hari je sempat bd. Tak sabar nak start celup dpo7 ahad ni. Haha. Si kaki celup gini lah. Jumaat malam atau Sabtu pagi akan balik ke Ipoh. Urut adikku yang baru bersalin 1 Jun ritu.

Ada rezeki adalah untuk kami...kun fa ya kun...

Tuesday, 5 June 2018

CD13 cycle 15

Dah lama tak update. Ttc cycle ke 15 ni pada bulan Ramadhan. Perut banyak rest la..hehe. Berat dah turun almost 3kg. Dari 57.6kg ke 54.7kg.

Kelmarin dan semalam opk positif terang dah. Bd 2 hari. Hari ini opk dah negatif semula. Suhu bbt dah gear up 2 hari actually. Malam ni bd lagi..harap suami ok hehe...

Dugaan bulan puasa ni. Badan lemau sikit. Hehe.

Sampai ke hari ini rasa ovulation pain kuat. Tadi rasa sakit kat belakang pinggang. Perut rasa macam sengal, denyut..dah masuk hari ketiga rasa.

Bulan ni juga try minum balik susu higoat yang tiada gula tu. Try susu fresh tak de perubahan lak badan ku ini. Dedulu dua-dua anak minum higoat. Badan ku serasai gamaknya dengan higoat. Ovulation pain tu sangat ketara. *terasa lebih subur* keh keh.

Perut rasa bloated tu lebih hari ini. Rasa lemau dari semalam..padahal sahur makan nasi berbanding hari-hari sebelum ni minum air nabez, makan kurma dan susu higoat.

Ada rezeki adalah. Takde la letak harapan pun dah. Dah cycle ke 15 kan.. Kun fa ya kun...

Tuesday, 13 March 2018

Cd10 Cycle 12

Dah lama tak update. Ikutkan malas dah nak ttc. Fikir nak amik aa balik. Hmm...mcm orang gila lak rasa. Kejap rasa ni..kejap rasa tu..haha....

2 minggu lepas jatuh tangga kt spa. Sakit pinggang tak fully recover lagi ni. Walau dah aktif mengurut. Siap pergi kelas renang ahad baru ni. Sakit tu rasa la juga. Tapi boleh manage.

Macam rasa perut berangin pun ada sekali sekala. Dari pagi tadi dok rasa sebelah kiri ni macam ada angin. Lupa lak ovulation pain. Nasib ada 1 strip lagi opk. Kat spa tadi check tapi tak sempat puasa air. Mmg line naik sama terang. Rupanya positif dah. Patutlah rasa sakit. Dah bd pagi tadi kiki. Ada rezeki adalah.

Usulkan nak amik aa pada suami. Dia tak nak. Huhu..dia kata kalau ada sendiri ok la. Maksudnya dia nak aku ngandung sendiri la tu.

Kun fa ya kun.

Monday, 1 January 2018

Dpo6 cycle 10

Biasa dpo5 nipple dah start rasa sakit. Cycle ni belum lagi. Yang perasan kerap kencing mcm luar biasa sikit. Setiap 15 minit kena gi kencing. Kalau dalam kereta perjalanan pergi mana2 jenuh tahan kencing. Perut sekarang banyak angin. Siap menyucuk. Maybe sebab lately banyak makan mee kot. Perut lak kerap lapar. Kejap je perut dah rasa pedih. Macam tadi. Sebelum keluar rumah makan pisang sebiji. Lepas hantar Nayli pergi kelas Kafa dan ambil baju sekolah Qayla di Pasti, balik makan nasi lemak. Lepas tu dok kejap. Pergi amik Nayli balik kelas Kafa lak. Balik rasa pedih perut. Makan lagi kek coklar. Ntah la..nak kata simptom perasan preggy, daku takde la letak harapan.

Kepala asyik dok fokus kepada persiapan sekolah anak..bisnes dan matlamat nak beli rumah je.

Memang malas dah nak fikir pasal ttc ni. Takde mood actually. Yg jadi simptom pelik camni la ku catitkan dalam blog ini. Boleh jadi rujukan sendiri masa hadapan.

Ada rezeki adalah...nak besarkan 2 oramg amanah yg dah diberikan ini perlukan komitmen dan pengorbanan. Sayang anak...memang kena kena fokus. So far, dah takde la nak fikir ttc sangat. Dok fikir boleh ke handle baby kalau ada rezeki lagi disaat sedang sibuk macam sekarang ini..apa-apa pun DIA hanya tahu apa yang terbaik buat kami...

Ikut saja perjalanan takdir yang telah ditentukan olehNYA...moga baik-baik sahaja...aamiin.

Saturday, 9 December 2017

DPO8 cycle 9

Hari ini dpo8.. Start semalam selesema...hari ini demam skit. Ingat nak pegi mandi kolam pagi ni. Rasa tak berapa ok kot. Kang nak hembus nafas dlm air susah kalau selesema.

Semalam ada customer datang spa dari Kuantan. Ttc anak no 2 selepas 3x iui tidak berjaya. Moga ada rezeki beliau dan suami selepas ini. Aamiin.

Khamis lepas daku balik Penang drive sendiri dengan anak2.. Gi mandi kolam Bukit Mertajam. Kejap je. Sebab hujan. Lepas tu Jumaat kami ke Taiping mandi kolam tertua di Malaysia. Balik tu singgah sahabat UM lin n yanti di Taman Tasik Taiping.

Perjalanan balik ke KL. Singgah di R&R Ulu Bernam. Dah habis makan, biarkan anak2 main sekejap. Duduk disebelah suami. Tetiba dia tanya...dah mai bulan ke.. Daku jawab awal lagi la. Baru dpo6. Rasa u pregnant pa... Sleng utara memang tegar suamiku..

Semalam dia cakap lagi di kedai mamak..masa kami tunggu siap basuh baju di dobi sebelah. Tanya kenapa abang rasa na pregnant. Dia kata macam nampak tanda.. Daku ni tak rasa pun pregnant...haha..rasa nak period. Dah kenal tubuh ni..since dpo6 tu breast dah rasa sakit.. Ni perut dok rasa cramp...simptom period..semalam gatal check upt negatif je baru dpo7.. Try opk rini kt saujana putra ni...sebab tu je yg ada dlm beg.. Negatif je...gatal check sebab suami dok cakap gitu..hehe..kalau ikut hati..tawar betul nak mencelup...

Ntah memang malas nak fikir pasal ni dah sebenarnya. Sebab dok tumpu pasal hal nak beli rumah ni. Susahnya la bank nk bagi loan pada orang macam kami ni. Keje sendiri...nak kena ada simpanan yang banyak samada dalam ASB atau FD..  Aishhh..azam ni kalau tak dapat juga tahun ni..kena bawa ke tahun depan... Sedih mengalahkan tengok upt negatif tau...huwaaa... Takpe la..nak buat cmne...rezeki rumah belum sampai..  DIA tau apa yg terbaik...moga ada rezeki kami selepas ini....aamiin...